-
Kategorie
- ADAPTOGENY
- AROMATERAPIA
- BAKALIE, ORZECHY, DAKTYLE
- BEZGLUTENOWE PRODUKTY
- CHOLESTEROL
- CZEKOLADY
- DLA DZIECI
- DLA SPORTOWCÓW
- DO SSANIA, CUKIERKI
- DO WYROBU WÓDKI
- DODATKI SPOŻYWCZE
- ELEKTROLITY
- GRZYBY
- HERBATY
- KAWA, KAWA ZBOŻOWA
- KOENZYM Q10
- KOLAGEN
- KOSMETYKI
- LITERATURA
- MAKARONY
- MIODY, PRODUKTY PSZCZELE
- MÓZG
- ODPORNOŚĆ
- OLEJE
- OLEJKI
- PŁATKI, MUSLI
- PROBIOTYK, PREBIOTYK
- SOKI
- SUPLEMENTY W PŁYNIE
- SUSZONE OWOCE
- SYROPY
- UKŁADY ORGANIZMU
- WITAMINY I MINERAŁY
- ZDROWA ŻYWNOŚĆ
- ZESTAW
- ZIOŁA
- WŁOSY, SKÓRA PAZNOKCIE
- WZROK
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Sól do peklowania 500g
Sól peklowana odciąga z mięsa wodę, zapobiega rozwojowi bakterii i zabija jak kiełbasiany, który źle wpływa na nasze zdrowie, konserwuje mięso, można dzięki temu dłużej je przetrzymywać, pozwala łatwo przygotować nam mięso do dalszej obróbki, tj. parzenia, suszenia czy wędzenia.
- Odbiór osobisty 0
- Paczkomaty InPost 15
- Kurier Poczta Polska 16
- Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
- Kurier UPS 26
- Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50
Peklowanie mięsa w soli peklowej ma na celu przedłużenie jego trwałości. Wiele osób uważa jednak, że azotyn, który jest składnikiem peklosoli źle wpływa na nasze zdrowie. Nawet jeśli nie jest to najzdrowszy z istniejących produktów to stosowany w umiarze na pewno nam nie szkodzi.
Oferowana przez nas sól do peklowania zawiera bezpieczną dawkę tej substancji, określoną w polskich normach (0,5-0,6%).
Jakie zadanie ma sól do peklowania?
odciąga z mięsa wodę, zapobiega rozwojowi bakterii i zabija jak kiełbasiany, który źle wpływa na nasze zdrowie, konserwuje mięso, można dzięki temu dłużej je przetrzymywać, pozwala łatwo przygotować nam mięso do dalszej obróbki, tj. parzenia, suszenia czy wędzenia.
Jak dawkować sól peklową?
PEKLOWANIE NA SUCHO od 17 do 23 gramów na kilogram mięsa
PEKLOWANIE NA MOKRO od 34 do 40 gramów na kilogram mięsa
Peklosól rozpuść w 0,4l wody na kg mięsa
WSKAZÓWKI:
Można peklować mięso na dwa sposoby:
- Metodą na sucho - polega ona na nacieraniu mięsa solą peklową. Zazwyczaj na 1kg mięsa używa się 20g peklosoli.
- Metodą na mokro - przygotowuje się solankę, w której zanurza się mięso na kilka/kilkanaście dni.
Każdy ma inne kubki smakowe, niektórzy lubią bardziej lub mniej słone wyroby, dlatego dozowanie soli wykonywać najlepiej, metodą prób i błędów, wypracować sobie właściwe proporcje (to samo dotyczy metody na sucho)
WAGA NETTO: 500g
-
Polecane
-
Podobne produkty