Nastrzykiwarka ze stali nierdzewnej 60ml + dwie igły BROWIN

Symbol: NASTRZNIERDZ
Dostępność: Mało
69.56
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 4 dni
Cena przesyłki:
15
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 15
  • Kurier Poczta Polska 16
  • Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
  • Kurier UPS 26
  • Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50
Nastrzykiwarka do mięsa przyda się w przygotowaniach domowych wyrobów. To właśnie dzięki nastrzykiwarce będziesz w stanie równomiernie rozprowadzić solankę wewnątrz mięsa, które będziesz wędzić.  Dlaczego warto nastrzykiwać mięso? Nastrzykiwanie jest formą zakonserwowania mięsa. Peklowanie mięsa nie jest możliwe bez odpowiedniego wprowadzenia solanki wewnątrz mięsa. Nastrzykiwanie pomoże we właściwy sposób nawodnić solanką wybrany wyrób. Dzięki równomiernego rozprowadzeniu solanki Twójj wyrób będzie aromatyczny, a także będzie smakowicie wyglądał. Oczywiście możesz uwędzić bez nastrzykiwania, lecz większe kawałki mogą być nie dopeklowane. Wędliny, które są nastrzyknięte, w przekroju będą miały różową barwę. Możesz nastrzykiwać każdy rodzaj mięsa, drób, dziczyznę, wołowinę lub wieprzowinę.  Jak nastrzykiwać mięso? 1. Przygotuj solankę do nastrzykiwania. 2. Napełnij strzykawkę roztworem. 3. Mięso umieść w dużym naczyniu, tak aby nadmiar roztworu nie rozlał się. 4. Umieść igłę w mięsie na różnych głębokościach wykonując nastrzyk. 5. Czynność powtarzaj w ok. 5cm odstępach. Co wchodzi w skład nastrzykiwarki? strzykawka wielokrotnego użytku o pojemności 100ml z podziałką co 10ml 2 igły o długości ze stali nierdzewnej Jedna igła zakończona jest szerokim wylotem i przeznaczona jest do aplikowania marynat z dużymi kawałkami przypraw. Druga igła posiada wiele otworów na różnych wysokościach, co ułatwia równomierne nastrzykiwanie mięsa. Wskazówka: Szynkę nastrzykuj w poprzek włókien   
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: