Olej z
awokado otrzymywany jest z najdorodniejszych owoców metodą tłoczenia na zimno.
Kusi nadzwyczaj bogatym aromatem i łagodnym owocowym smakiem. Wspaniale
podkreśla smak potraw przygotowywanych na zimno, zwłaszcza sałatek, surówek,
dipów, sosów i pikantnych past. Olej z awokado charakteryzuje się wysoką
zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów jednonienasyconych.
Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w
utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone
kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu
zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu
życia.
SKŁADNIKI
Olej z owoców awokado tłoczony na
zimno.
Wartość odżywcza w 100 ml:
Wartość energetyczna
(energia) 3374 kJ/821 kcal
Tłuszcz: 91 g, w tym:
- kwasy
tłuszczowe nasycone 18 g
- kwasy tłuszczowe
jednonienasycone 63 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone 10
g
Węglowodany: 0 g, w tym:
- cukry 0 g
Białko 0
g
Sól 0 g
Omega-6 (kwas linolowy) 9,6 g
Omega-9 (kwas
oleinowy) 51 g
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Może wytrącić się naturalny osad.
Parameters :
There is currently no comments or ratings for this product.