OPIS
Olej kokosowy Extra Virgin powstaje poprzez
tłoczenie na zimno w temp. poniżej 24ºC. Jest nie tylko idealny do stosowania w
kuchni, ale także znakomicie sprawdza się jako naturalny kosmetyk do pielęgnacji
ciała oraz włosów. Ze względu na delikatny zapach i aromat polecany jest do
przygotowania potraw kuchni orientalnej. Można go używać do smażenia, gotowania
i pieczenia w wysokich temperaturach (temp. dymienia 170ºC), oraz jako doskonałe
smarowidło do kanapek. Latem można stosować jako balsam po opalaniu, który ukoi
spieczoną skórę. W temp. powyżej 25ºC olej przybiera postać płynną.
SKŁADNIKI
Olej kokosowy BIO Extra Virgin (tłoczony na
zimno) 100%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 3404 kJ /
828 kcal
Tłuszcz: 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 90 g
w tym
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 6 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0
g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
PRZECHOWYWANIE
Nie wymaga przechowywania w
lodówce.
Parameters :
Cechy:
bio
There is currently no comments or ratings for this product.