OPIS
Olej kokosowy bezwonny powstaje poprzez tłoczenie i
rozgrzanie kopry - twardego miąższu orzechów palmy kokosowej (Cocos nuciffera) i
pozbawiony jest smaku oraz aromatu kokosa. Ze względu na swoją stałą postać,
olej kokosowy nadaje się także do smarowania pieczywa, może również z
powodzeniem zastąpić masło lub margarynę w pieczeniu oraz oliwę czy olej w
sałatkach. W kuchni olej kokosowy można używać do smażenia i gotowania w
wysokich temperaturach (temp. dymienia 230ºC). W temp. do 25ºC olej zachowuje
postać stałą, przy wyższej temperaturze przechodzi w postać płynną.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 3609 kJ /
862 kcal
Tłuszcz: 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 90
g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
PRZECHOWYWANIE
Nie wymaga przechowywania w
lodówce.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.