OPIS
Olej z ryżu SoWell to olej o wszechstronnym
zastosowaniu:
-dzięki bardzo wysokiej temperaturze dymienia (ponad 200°C)
smażenie i pieczenie odbywa się bez dymu i pryskania.
-posiada on unikalną
cechę zmniejszonego wchłaniania przez potrawy poddawane obróbce termicznej, co
oznacza mniejszą kaloryczność gotowych dań.
-jest naturalnie bezzapachowy i
neutralny w smaku, więc nie zaburzy, ani nie zmieni smaku przygotowanych
potraw.
Olej ryżowy jest doskonałym tłuszczem roślinnym do przygotowania dań
potrzebujących obróbki termicznej w wysokich temperaturach. Idealnie sprawdzi
się do głębokiego, albo długotrwałego smażenia, pieczenia, przygotowywania
kolorowych dań z woka, przygotowywania marynat, do obróbki cieplnej mięs i ryb,
ale będzie również idealny na zimno w przepisach wymagających neutralnego w
smaku oleju, np. do produkcji domowego majonezu, czy dressingów.