-
Kategorie
- ADAPTOGENY
- AROMATERAPIA
- BAKALIE, ORZECHY, DAKTYLE
- BEZGLUTENOWE PRODUKTY
- CHOLESTEROL
- CZEKOLADY
- DLA DZIECI
- DLA SPORTOWCÓW
- DO SSANIA, CUKIERKI
- DO WYROBU WÓDKI
- DODATKI SPOŻYWCZE
- ELEKTROLITY
- GRZYBY
- HERBATY
- KAWA, KAWA ZBOŻOWA
- KOENZYM Q10
- KOLAGEN
- KOSMETYKI
- LITERATURA
- MAKARONY
- MIODY, PRODUKTY PSZCZELE
- MÓZG
- ODPORNOŚĆ
- OLEJE
- OLEJKI
- PŁATKI, MUSLI
- PROBIOTYK, PREBIOTYK
- SOKI
- SUPLEMENTY W PŁYNIE
- SUSZONE OWOCE
- SYROPY
- UKŁADY ORGANIZMU
- WITAMINY I MINERAŁY
- ZDROWA ŻYWNOŚĆ
- ZESTAW
- ZIOŁA
- WŁOSY, SKÓRA PAZNOKCIE
- WZROK
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-






Anyż gwiazdka 100g DOMOWASPIZARNIA
Anyż kojarzy nam się z niektórymi słodyczami. Ponieważ niegdyś znane były ciasteczka "anyżki", a anyż był jednym z głównych składników. Obecnie anyż gwiaździsty dodawany jest do przypraw korzennych, do pierniczków, murzynków i ciast świątecznych.
- Odbiór osobisty 0
- Paczkomaty InPost 15
- Kurier Poczta Polska 16
- Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
- Kurier UPS 26
- Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50
Anyż gwiaździsty jest dalekowschodnią przyprawą, która pochodzi z Chin i Wietnamu.
Jest przyprawą reprezentującą smaki typowe dla kuchni azjatyckiej.
Ze względu na swoje właściwości znalazła zastosowanie nie tylko w kuchni, lecz także w medycynie naturalnej. Anyż, inaczej badian właściwy to wiecznie zielone drzewo, którego kwiaty dojrzewając tworzą suche owoce przypominające gwiazdę. Przyprawą są zarówno owoce (gwiazdki), jak i nasiona w nich zawarte.
Właściwości anyżu:
pobudza wydzielanie soków żołądkowych,
niweluje niestrawność i wzdęcia,
pomaga w leczeniu kaszlu, ponieważ wspomaga wydzielanie śluzu,
ma właściwości przeciwgrzybiczne i antybakteryjne,
pomaga złagodzić dolegliwości bólu gardła
Możliwości zastosowania anyżu:
doskonały dodatek do zimowej kawy czy herbaty,
świetnie nadaje się jako przyprawa do kompotów i przetworów,
anyż jest również powszechnie używany do sosów i mięs pieczonych,
popularny składnik nalewek
Używaj go w cukiernictwie:
Anyż kojarzy nam się z niektórymi słodyczami. Ponieważ niegdyś znane były ciasteczka "anyżki", a anyż był jednym z głównych składników. Obecnie anyż gwiaździsty dodawany jest do przypraw korzennych, do pierniczków, murzynków i ciast świątecznych.
Ciekawostki:
Anyż stosunkowo szybko traci aromat, dlatego warto przechowywać go w ciemnym, suchym i szczelnym opakowaniu.
-
Polecane
-
Podobne produkty