Brak towaru

Mąka orkiszowa razowa typ 1850 1kg

Symbol: MAKORKISZOWARAZOWA.
Dostępność: Brak towaru
16.89
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 4 dni
Cena przesyłki:
15
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 15
  • Kurier Poczta Polska 16
  • Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
  • Kurier UPS 26
  • Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50
Mąka orkiszowa to jedna z najzdrowszych mąk jaką możemy mieć w kuchni. Jest świetną alternatywą dla mąki pszennej. Orkisz jest źródłem białka, błonnika pokarmowego, fitosteroli, witamin (A,E,D), oraz składników mineralnych. Właściwości mąki orkiszowej: Obniża poziom cholesterolu we krwi, Zapobiega powstawaniu kamieni żółciowych, Powoduje uczucie nasycenia, Sprawia, że diabetycy mogą zażywać mniej insuliny, Idealna dla osób chorych na biegunkę i po świeżo przebytej operacji, Ma wyraźnie orzechowy smak, Zawiera zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe, Wykazuje działanie przeciwbakteryjne, Wzmacnia narządy zmysłów, Chroni przed infekcjami bakteryjnymi. Jak używać mąki orkiszowej w kuchni? Mąka orkiszowa pod względem właściwości kulinarnych podobna jest do tradycyjnej mąki pszennej i stanowi jej doskonałą jej alternatywę. Można zatem używać obu mąk zamiennie lub mieszać je w różnych proporcjach. używaj jej do wypieku chleba Mąka orkiszowa nadaje się nawet na tradycyjne ciasto pierogowe.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: