-
Kategorie
- ADAPTOGENY
- AROMATERAPIA
- BAKALIE, ORZECHY, DAKTYLE
- BEZGLUTENOWE PRODUKTY
- CHOLESTEROL
- CZEKOLADY
- DLA DZIECI
- DLA SPORTOWCÓW
- DO SSANIA, CUKIERKI
- DO WYROBU WÓDKI
- DODATKI SPOŻYWCZE
- ELEKTROLITY
- GRZYBY
- HERBATY
- KAWA, KAWA ZBOŻOWA
- KOENZYM Q10
- KOLAGEN
- KOSMETYKI
- LITERATURA
- MAKARONY
- MIODY, PRODUKTY PSZCZELE
- MÓZG
- ODPORNOŚĆ
- OLEJE
- OLEJKI
- PŁATKI, MUSLI
- PROBIOTYK, PREBIOTYK
- SOKI
- SUPLEMENTY W PŁYNIE
- SUSZONE OWOCE
- SYROPY
- UKŁADY ORGANIZMU
- WITAMINY I MINERAŁY
- ZDROWA ŻYWNOŚĆ
- ZESTAW
- ZIOŁA
- WŁOSY, SKÓRA PAZNOKCIE
- WZROK
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



PŁATKI DROŻDŻOWE ESTONIA 1Kg Drożdże Nieaktywne Swojska Piwniczka
- Odbiór osobisty 0
- Paczkomaty InPost 15
- Kurier Poczta Polska 16
- kurier DPD 17
- Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
- Kurier UPS 26
- Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50
- AMBRO EXPRESS ZAGRANICA 400
Płatki drożdżowe nieaktywne co to jest? Jak je zjadać jak stosować?
Płatki drożdżowe są to drożdże nieaktywne. Główną zaletą płatków drożdżowych nieaktywnych są ich własności odżywcze i wartości mineralne jakie ze sobą niosą. Płatki drożdżowe produkowane są z drożdży jak sama ich nazwa podpowiada. Jednak drożdże te są nieaktywne, czyli nie rosną i nie urosną już więcej nie uaktywnią się w organizmie. Produkowane są z normalnych drożdży hodowanych na melasie trzcinowej a po osiągnięciu odpowiedniej dojrzałości są wyłączane, poprzez poddanie ich wysokiej temperaturze. W późniejszym etapie produkcji nadaje się im formę płatków.
Płatki drożdżowe charakteryzują się dość ciekawym smakiem, lekko słonawe przypominają smakiem ser parmezan z nutką orzechów.
Do czego używać płatki drożdżowe?
Najczęściej płatki drożdżowe stosowane są w kuchni jako substytut soli, więc stosujemy je jako przyprawę, sprawdzają się do przyprawiania kanapek z pomidorem, ale również do posypywania sałatek, ziemniaków, dań z makaronów. Płatki drożdżowe znajdują również zastosowanie przy zagęszczaniu zup i sosów.
Z czego zrobione są płatki drożdżowe?
Najbardziej wartościowe płatki drożdżowe zrobione są w 100% z drożdży, warto zwracać uwagę na składniki płatków drożdżowych, niektórzy producenci dodają do nich sól lub mąkę pszenną.
-
Polecane
-
Podobne produkty