TRAPA Czekolada mleczna z migdałami bez dodatku cukru bezglutenowa 100g

Symbol: 11ITATRACZMM
Dostępność: Średnia dostępność
12.00
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 4 dni
Cena przesyłki:
15
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 15
  • Kurier Poczta Polska 16
  • Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
  • Kurier UPS 26
  • Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50
Więcej o produkcie
Cechy:
bez cukru, bez glutenu

OPIS
Czekolada mleczna z migdałami bezglutenowa bez dodatku cukru 100 g Trapa

Linia czekolad bezcukrowych marki TRAPA słodzona jest maltitolem - słodzikiem należącym do grupy polioli (inne poliole to przykładowo ksylitol i erytrytol). W porównaniu do cukru białego ma znacznie niższy indeks glikemiczny, co z pewnością docenią osoby z cukrzycą lub insulinoopornością. Jego kaloryczność określa się na poziomie 40% niższym od cukru białego, więc stanowi dobrą alternatywę dla osób dbających o linię lub starających się zrzucić nadprogramowe kilogramy.

Chocolates TRAPA to hiszpański producent czekolad z ponad 120 letnim doświadczeniem.

Czekolady marki TRAPA znane są zarówno w Hiszpanii jak i w wielu krajach europejskich, arabskich oraz w Ameryce Południowej.

SKŁADNIKI
Substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, miazga kakaowa, migdały (6%), masło, emulgator (lecytyna sojowa), aromat.

Zawartość kakao minimum 30%. Zawiera naturalnie występujące cukry. Nadmierne spożycie może mieć działanie przeczyszczające. Bez glutenu.

Alergeny: Zawiera nabiał, soję i migdały. Może zawierać inne orzechy.

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna  1958 kJ / 473 kcal
Tłuszcz 34 g
w tym kwasy nasycone 19 g
Węglowodany 55 g
w tym cukry 6,5 g + 47 g poliole
Białko 6,2 g
Sól 0,13 g

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed zapachami i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Idealna temperatura przechowywania: 14-21ºC.

Parametry:
Cechy:
bez cukru, bez glutenu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: