-
Kategorie
- ADAPTOGENY
- AROMATERAPIA
- BAKALIE, ORZECHY, DAKTYLE
- BEZGLUTENOWE PRODUKTY
- CHOLESTEROL
- CZEKOLADY
- DLA DZIECI
- DLA SPORTOWCÓW
- DO SSANIA, CUKIERKI
- DO WYROBU WÓDKI
- DODATKI SPOŻYWCZE
- ELEKTROLITY
- GRZYBY
- HERBATY
- KAWA, KAWA ZBOŻOWA
- KOENZYM Q10
- KOLAGEN
- KOSMETYKI
- LITERATURA
- MAKARONY
- MIODY, PRODUKTY PSZCZELE
- MÓZG
- ODPORNOŚĆ
- OLEJE
- OLEJKI
- PŁATKI, MUSLI
- PROBIOTYK, PREBIOTYK
- SOKI
- SUPLEMENTY W PŁYNIE
- SUSZONE OWOCE
- SYROPY
- UKŁADY ORGANIZMU
- WITAMINY I MINERAŁY
- ZDROWA ŻYWNOŚĆ
- ZESTAW
- ZIOŁA
- WŁOSY, SKÓRA PAZNOKCIE
- WZROK
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Migdały Płatki Migdał PŁATKI MIGDAŁOWE 1Kg SWOJSKA PIWNICZKA
- Odbiór osobisty 0
- Paczkomaty InPost 15
- Kurier Poczta Polska 16
- kurier DPD 17
- Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
- Kurier UPS 26
- Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50
- AMBRO EXPRESS ZAGRANICA 400
Migdały - orzechy migdałowca zwyczajnego, generalnie występują dwa rodzaje migdałów : migdały słodkie spożywcze najbardziej popularne oraz migdały gorzkie, które są trujące ale nie do końca bezużyteczne. Migdały gorzkie zawierają amigdalinę i wydzielają kwas pruski, który jest trujący niemniej jednak z gorzkich migdałów produkuje się olejki kosmetyczne oraz likiery alkoholowe, po odpowiednim przetworzeniu związki trujące są całkowicie eliminowane lub znacznie obniża się ich zawartość. Migdały słodkie, najbardziej popularne używane szeroko w przemyśle spożywczym i kosmetycznym oraz w lecznictwie.
Jak produkowane są płatki z migdałów?
Płatki migdałowe produkowane są z obranych ( blanszowanych) migdałów. Największym producentem europejskim płatków migdałowych jest Hiszpania oraz Włochy, większość migdałów trafia do tych krajów z USA, migdały są myte czyszczone i obierane ze skórki następnie orzechy migdała zostają pocięte w plasterki ( płatki). Produkowane są różne grubości płatków migdałowych od 0,25mm poprzez najbardziej popularne 0,5mm aż do 0,7mm i 1,2mm.
Do czego wykorzystać płatki migdałowe?
Płatki migdałowe wykorzystujemy najczęściej w nieprzetworzonej formie jako dekoracja do ciast, placków i tortów. Z płatków Migdałowych produkuje się również marcepan, słodka masa cukiernicza zrobiona głównie z cukru i migdałów. Wykorzystywany głównie jak plastelina do ozdabiania, wykonywania ozdób i figurek w wypiekach i dekoracjach cukierniczych. Płatki migdałowe mogą służyć również do produkcji mleka migdałowego, są też świetnym surowcem do wyciskania olejku migdałowego.
-
Polecane
-
Podobne produkty