-
Kategorie
- ADAPTOGENS
- AROMATHERAPY
- DRIED FRUITS, NUTS, DATES
- GLUTEN-FREE PRODUCTS
- CHOLESTEROL
- CHOCOLATE
- FOR CHILDREN
- FOR ATHLETES
- SUCKING, CANDY
- FOR MAKING VODKA
- FOOD ADDITIVES
- ELECTROLYTES
- FUNGI
- TEA
- COFFEE, CEREAL COFFEE
- COENZYME Q10
- COLLAGEN
- COSMETICS
- LITERATURE
- PASTA
- HONEY, BEE PRODUCTS
- BRAIN
- IMMUNITY
- OILS
- ESSENTIAL
- FLAKES, MUESLI
- PROBIOTIC, PREBIOTIC
- JUICES
- LIQUID SUPPLEMENTS
- DRIED FRUIT
- SYRUPS
- BODY SYSTEMS
- VITAMINS AND MINERALS
- HEALTHY FOOD
- SUPER SET
- HERBS
- HAIR, SKIN, NAILS
- SIGHT
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Search
- My account
- Favorites
-
Shopping Cart
0
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFor free delivery are missing -,--Free delivery!Sum 0,00 złPrice includes discounts
-



Migdały - orzechy migdałowca zwyczajnego, generalnie występują dwa rodzaje migdałów : migdały słodkie spożywcze najbardziej popularne oraz migdały gorzkie, które są trujące ale nie do końca bezużyteczne. Migdały gorzkie zawierają amigdalinę i wydzielają kwas pruski, który jest trujący niemniej jednak z gorzkich migdałów produkuje się olejki kosmetyczne oraz likiery alkoholowe, po odpowiednim przetworzeniu związki trujące są całkowicie eliminowane lub znacznie obniża się ich zawartość. Migdały słodkie, najbardziej popularne używane szeroko w przemyśle spożywczym i kosmetycznym oraz w lecznictwie.
Jak produkowane są płatki z migdałów?
Płatki migdałowe produkowane są z obranych ( blanszowanych) migdałów. Największym producentem europejskim płatków migdałowych jest Hiszpania oraz Włochy, większość migdałów trafia do tych krajów z USA, migdały są myte czyszczone i obierane ze skórki następnie orzechy migdała zostają pocięte w plasterki ( płatki). Produkowane są różne grubości płatków migdałowych od 0,25mm poprzez najbardziej popularne 0,5mm aż do 0,7mm i 1,2mm.
Do czego wykorzystać płatki migdałowe?
Płatki migdałowe wykorzystujemy najczęściej w nieprzetworzonej formie jako dekoracja do ciast, placków i tortów. Z płatków Migdałowych produkuje się również marcepan, słodka masa cukiernicza zrobiona głównie z cukru i migdałów. Wykorzystywany głównie jak plastelina do ozdabiania, wykonywania ozdób i figurek w wypiekach i dekoracjach cukierniczych. Płatki migdałowe mogą służyć również do produkcji mleka migdałowego, są też świetnym surowcem do wyciskania olejku migdałowego.
-
We recommend
-
Similar products