Podpuszczka do serów 5x1g BROWIN

Symbol: PODPUSZCZKA
Dostępność: Średnia dostępność
9.76
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 4 dni
Cena przesyłki:
15
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 15
  • Kurier Poczta Polska 16
  • Kurier Poczty Polskiej, pobranie 20
  • Kurier UPS 26
  • Kurier Poczta Polska (Pobranie) 50
Podpuszczka jest najważniejszym składnikiem serów. Podpuszczka jest naturalny koagulantem wytwarzanym przez grzyby Rhizomucor Miehei. Podpuszczka mikrobiologiczna jest pochodzenia wyłącznie roślinnego - jest wegetariańska. Podpuszczka ta powstaje poprzez fermentację i oczyszczenie grzyba. Jak dozować podpuszczkę? 1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka. Jak używać podpuszczki mikrobiologicznej? 1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez ciebie ilości mleka. 2. Rozpuść ją w 50 ml wody. 3. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj rozpuszczoną podpuszczkę do mleka. 4. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: