-
Kategorie
- ADAPTOGENS
- AROMATHERAPY
- DRIED FRUITS, NUTS, DATES
- GLUTEN-FREE PRODUCTS
- CHOLESTEROL
- CHOCOLATE
- FOR CHILDREN
- FOR ATHLETES
- SUCKING, CANDY
- FOR MAKING VODKA
- FOOD ADDITIVES
- ELECTROLYTES
- FUNGI
- TEA
- COFFEE, CEREAL COFFEE
- COENZYME Q10
- COLLAGEN
- COSMETICS
- LITERATURE
- PASTA
- HONEY, BEE PRODUCTS
- BRAIN
- IMMUNITY
- OILS
- ESSENTIAL
- FLAKES, MUESLI
- PROBIOTIC, PREBIOTIC
- JUICES
- LIQUID SUPPLEMENTS
- DRIED FRUIT
- SYRUPS
- BODY SYSTEMS
- VITAMINS AND MINERALS
- HEALTHY FOOD
- SUPER SET
- HERBS
- HAIR, SKIN, NAILS
- SIGHT
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Search
- My account
- Favorites
-
Shopping Cart
0
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFor free delivery are missing -,--Free delivery!Sum 0,00 złPrice includes discounts
-



Cukier kokosowy jest to cukier otrzymywany z soku kwiatów palmy kokosowej, jest produkowany bardzo podobnie jak cukry trzcinowe nierafinowane. Sok z kwiatu palmy kokosowej wyciskany mechanicznie, jest redukowany i odparowywany do momentu aż uzyska się cukier brązowy mocno melasowy o intensywnym karmelowym smaku. Cukier kokosowy nie jest poddawany rafinacji przez co zawiera w sobie mnóstwo mikroelementów, składników mineralnych oraz to co w cukrze najważniejsze czyli słodycz. Słodycz w cukrze kokosowym pochodzi w 70% z sacharozy, glukozy 3% i fruktozy 3%, resztę stanowią składniki mineralne i błonnik ( inulina). Cukier kokosowy ma niższy indeks glikemiczny niż cukier biały buraczany, co ma pozytywny wpływ na utrzymanie odpowiedniego poziomu glukozy we krwi. <?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Cukier kokosowy, jak inne cukry nierafinowane, ma specyficzny karmelkowy smak i zapach, dlatego nie wszystkim przypadnie do gustu słodzenie nim herbaty, czy delikatnych napojów, na których smak będzie miał wpływ.
Cukier koksowy natomiast idealnie komponuje się z deserami, wypiekami, mlekiem lub jako posypka na mussli, lody nadając nie tylko słodyczy ale właśnie karmelowego posmaku.
-
We recommend
-
Similar products